Over VCPN

het Leesten 039Achtergrond en motivatie voor een eigen rasvereniging

Alle bestuursleden zijn enthousiaste eigenaren van de Chodsky Pes. Via het internet zijn wij met elkaar in contact gekomen. Na een aantal gezamenlijke wandelingen met de honden kwamen we er al snel achter dat het ras weliswaar nog niet zo grootschalig is in Nederland, maar dat enorm veel mensen interesse in dit bijzondere ras hebben.

Al deze mensen zoeken informatie. Over de gezondheid, het karakter, waar ze eventueel een goede fokker kunnen vinden, ervaringen van andere hondeneigenaren, etc. Deze situatie heeft ons, tezamen met nog een paar andere enthousiastelingen, ertoe gebracht om een eigen verenging op te richten om het gemakkelijker te maken informatie te vinden, met elkaar te delen en samen leuke activiteiten met onze honden te doen.

Doel van de Vereniging Chodsky Pes Nederland

De VCPN heeft drie belangrijke doelen:

  1. Zorgen voor een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van het Chodsky Pes ras in Nederland.
  2. Zorgen voor het verstekken van correcte informatie aan leden en andere belangstellenden.
  3. Het organiseren van leuke, gezellige en educatieve activiteiten voor leden.

Met deze drie doelen willen we ervoor zorgen dat de Chodsky Pes in Nederland een aangename verschijning is in het openbaar en dat hun baasjes en de mensen in hun omgeving veel plezier aan het ras beleven. Dit betekent ook dat we als vereniging verdraagzaam omgaan met elkaar en ook met andere hondenliefhebbers van andere rassen.