Bestuur VCPN

Bestuur van de VCPN

De Vereniging Chodsky Pes Nederland is statutair gevestigd in Nunspeet en is lokaal bekend onder KVK nummer: 58511059.

Het bestuur van de Vereniging Chodsky Pes Nederland bestaat uit:

Voorzitter: Mirjam van’t Verlaat

Paarden en zandenplan 114

 

 

 

 

 

zo’n 6 jaar geleden in aanraking gekomen met de chodsky pés.  Samen met mijn man jaren oud duitse herders gehad en opzoek naar een zelfde type hond op een wat kleiner formaat. Na veel googlen uitgekomen bij de chodksy pés.

 

Secretaris: Dymphi Lamberts-van Dreumel

img-20161019-wa0003-2

Toen ik mijn man en ik had, nu bijna 10 jaar geleden onze vorige hond in laten we hebben we wilden een tijdje zonder hond proberen, dan ben je niet zo gebonden. Dan ga je wandelen op de heide en springt en rent er niemand om je heen. We bleven toch de sites van asiels enzovoort in de gaten houden voor een geschikte herder achtige hond, wil daar gaan toch sterk onze voorkeur naar uit. We hebben een nestje uit een nest gekregen. Eerst op audiëntie natuurlijk en we waren klaargemaakt toen we de prachtige en lieve ouderdieren zagen. Een mooi en handzaam formaat hond. De eerste pup werd Zowie. Anderhalf jaar later kwam halfzus Lara erbij. Beiden een heel leuk karakter, maar een prachtstel is het samen. Ik heb met beide dames afgezonderd sport zoals, Flyball, wendbaarheid en Lara. Met Zowie heb ik enkele jaren gehoorzaamheid en breitensport gedaan. De laatste jaren alleen nog praktijk en fun-speuren en eens een cursus balance. Op de foto zie je Zowie en mij tijdens een les Balance en coördinatie. Nooit geweten dat je samen leuk lol en plezier kan hebben tijdens trainingen. Door de praktijk en fun-speurlessen heb ik ontzettend veel geleerd over het kunnen lezen van een hond en hoe je ze iets kan aanleren.
Ik hoop dat jullie allemaal net zoveel hebben lol en plezier met jullie CP-vriendje hebben als ik dat met onze dames heb.

Groetjes, Dymphi

 

Penningmeester: Elly Reintjes

auto-006

Zelfs voorstellen,

Mijn naam is Elly Reintjes, 66 jaar en genietend van mijn pensioen. Dit betekend ook dat ik me meer op mijn hobby’s kan richten, zoals wandelen met de honden, trainen en bridge.

Ik ga voor de vereniging Chodsky Pes inzetten, per 1 januari 2018, als penningmeester.

In mijn praktijk heb ik casemanagement / begeleiding gedaan, een eigen bedrijfje.

Ik heb mijn hele leven al, als kind vaak en veel gewandeld en gespeeld met de honden van buren en bij logeerpartijtjes bij mijn tante altijd gespeeld met haar Duitse Herder. Ik kom uit een groot gezin en een eigen hond zat er niet in. Op de Herder was ik het meest verliefd, zijn karakter, een karakter en een soort van liefde, geweldig.

Na mijn trouwen, kinderen en een paar keer in Nederland, had een Friese Stabij en een jaar later kwam er een pup bij.

Na de eerste eigen Duitse Herder en wat heb ik daar van genoten, ook de kinderen waren verzot op haar. Heel veel getraind omdat bleek dat ze ernstig HD had, we hebben haar een speelkameraadje gegeven door weer een Stabij te nemen. Die twee waren gewaagd aan elkaar en gek op elkaar. Hun gekke kwartiertje was heerlijk om te kijken kijken. Een stabij is een status hond, rustig in huis en actief buiten. Met haar heb ik ook veel getraind en zij heeft dan ook, ze is nu bijna 15 jaar, nog steeds ros lol in spelletjes in het bos. Wat korter allemaal, maar ze holt nog zo blij achter een dennenappel aan.

Zoals je hebt heb ik altijd teefjes gehad, ik had graag een nestje willen hebben. Helaas had de Stabijtjes ernstige HD. Stabij, die pracht heupen heeft, net voor haar derde verjaardag een epileptische aanval. We hadden al een reu gevonden en ze zouden bij de volgende loopsheid gedekt worden. Het nestje ging alweer niet door.

In deze tijd heb ik ook mijn bedrijf gestart en op het overlijden van onze Herder had ik geen tijd om weer een Herder te hebben. Zij vragen wat meer aandacht en die wil ik haar ook geven. Ik heb een Markiesje-idee, een hele overgang zo’n klein hondje, maar wel een met een stevig karakter. Nooit gedacht dat ik daar zo verliefd op zou worden. Met haar heb ik twee nestjes gehad. Wat een ervaring was dat, wat een natuurkracht in zo’n klein lijfje en wat was ze een geweldig moedertje. Een verslaving wordt dat, die kleine wezentjes zien opgroeien en hun karaktertjes ontdekken.

Nu ik met pensioen ben wilde ik ook weer graag een Herder. Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik een fokker die Oud Duitse Herders fokte. De vonk sloeg weer over. Zij vertelde mij dat ze een teefje had laten dekken. Toen ik de moederhond zag was ik totaal verkocht. Een schoonheid met een zwart masker, ik kon geen nee zeggen en een loopt hond rond van nu 11 maanden. Een puber maar weer heerlijk om haar te zien en te ontdekken in het bos. Weer samen trainen en leren. Ik hoop and met een nest te krijgen, misschien met een vader CP.

Ik wil me graag laten werken om de CP weer gezond te maken, een Herder met werklust die het verdiend om aandacht te krijgen. Daarvoor zet ik mij graag in als penningmeester en hopelijk als Sanouk oud genoeg is ook als fokker.

 

 Database medewerkers : Monique Boesten en Inge Janssen 

Coördinator evenementen : Henny Kraan