Bestuur VCPN

Bestuur van de VCPN

De Vereniging Chodsky Pes Nederland is statutair gevestigd in Nunspeet en is lokaal bekend onder KVK nummer: 58511059.

Het bestuur van de Vereniging Chodsky Pes Nederland bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter (vacature vacant) : Jack Colijn

Sinds 1 jaar zijn mijn vrouw en ik in het bezit van een outcross chodsky pes  Yela. Het is onze eerste hond. Wij genieten van haar enthousiasme,gedrevenheid,behendigheid en vooral ook haar slimheid.

Wij zijn bij de vereniging terecht gekomen,omdat we een club zochten waarbij het dierenwelzijn voorop staat.

Thuis in zeeland vermaken wij ons met strandwandelingen en de boswandelingen. Yela vermaakt zich uitstekend met al dat water. Het volgende wat er op het programma staat is, behendigheid en speuren.

Wij willen dit enthousiaste ras dan ook met zo veel mogelijke chodsky pes eigenaren en toekomstige eigenaren delen.

 

 

Secretaris: Dymphi Lamberts-van Dreumel

img-20161019-wa0003-2

Toen mijn man en ik , nu bijna 10 jaar geleden onze vorige hond in moesten laten slapen wilden we het een tijdje zonder hond proberen , dan ben je niet zo gebonden. Dan ga je wandelen op de  heide en springt en rent er niemand om je heen. We bleven toch de sites van asiels enzovoort in de gaten houden voor een geschikte herder achtige hond , want daar ging toch sterk onze voorkeur naar uit. Heel toevallig kwamen we bij een nest pups uit die nog geen 1o minuten rijden bij ons vandaan woonden. Eerst op audiëntie natuurlijk en we waren meteen verkocht toen we de prachtige en lieve ouderdieren zagen. Een mooi en handzaam formaat hond. De eerste pup werd Zowie. Anderhalf jaar later kwam halfzus Lara erbij. Beiden een heel verschillend karakter, maar een pracht stel is het samen. Ik doe met beide dames apart sport zoals , Flyball , agility soms mantrailen en een losse cursus balance met Lara. Met Zowie heb ik enkele jaren gehoorzaamheid en breitensport gedaan. De laatste jaren alleen nog praktijk en fun-speuren en eens een cursus balance. Op de foto zie je Zowie en mij tijdens een les Balance en coördinatie. Nooit geweten dat je samen zoveel lol en plezier kan hebben tijdens trainingen. Door de praktijk en fun-speurlessen heb ik ontzettend veel geleerd over het kunnen lezen van een hond en hoe je ze iets kan aanleren.
Ik hoop dat jullie allemaal ook net zoveel lol en plezier met jullie CP-vriendje hebben als ik dat met onze dames heb.

Groetjes , Dymphi

 

Penningmeester: Elly Reintjes

auto-006

Even voorstellen,

Mijn naam is Elly Reintjes, 66 jaar en genietend van mijn pensioen. Dit betekend ook dat ik me meer op mijn hobby’s kan richten, zoals wandelen met de honden, trainen en bridge.

Ik ga me voor de vereniging Chodsky Pes inzetten, per 1 januari 2018, als penningmeester.

In mijn werkzame leven heb ik casemanagement/begeleiding gedaan, een eigen bedrijfje.

Liefde voor honden heb ik mijn hele leven al, als kind vaak en veel gewandeld en gespeeld met de honden van buren en bij logeerpartijtjes bij mijn tante altijd gespeeld met haar Duitse Herder. Ik kom uit een groot gezin en een eigen hond zat er niet in. Op de Herder was ik het meest verliefd, zijn karakter, een kop waar je als kind bij weg kon kruipen tegen aan kon liggen en zo trouw aan je, geweldig.

Na mijn trouwen, kinderen en een paar keer in het buitenland gewoond te hebben, kwam er na terugkeer in Nederland mijn eerste eigen hond, een Friese Stabij en een jaar later kwam er pup bij.

Daarna de eerste eigen Duitse Herder en wat heb ik daar van genoten, ook de kinderen waren verzot op haar. Heel veel getraind totdat bleek dat ze ernstige HD had, we hebben haar een speelkameraadje gegeven door weer een Stabij te nemen. Die twee waren gewaagd aan elkaar en gek op elkaar. Hun gekke kwartiertje was heerlijk om naar te kijken. Een stabij is een stabiele hond, rustig in huis en actief buiten. Met haar heb ik ook veel getraind en zij heeft dan ook, ze is nu bijna 15 jaar, nog steeds lol in spelletjes in het bos. Wat korter allemaal, maar ze holt nog zo blij achter een dennenappel aan.

Zoals je ziet heb ik altijd teefjes gehad, ik had graag een nestje willen hebben. Helaas hadden de Stabijtjes ernstige HD. Mijn nu nog aanwezige Stabij, die pracht heupen heeft,  kreeg net voor haar derde verjaardag een epileptische aanval. We hadden al een reu gevonden en ze zou bij de volgende loopsheid gedekt worden. Het nestje ging alweer niet door.

In deze tijd heb ik ook mijn bedrijf gestart en na het overlijden van onze Herder had ik geen tijd om weer een Herder te hebben. Zij vragen wat meer aandacht en die wil ik haar ook geven. Ik heb een Markiesje gekozen, een hele overgang zo’n klein hondje, maar wel met een stevig karakter. Nooit gedacht dat ik daar zo verliefd op zou worden. Met haar heb ik twee nestjes gehad. Wat een ervaring was dat, wat een natuurkracht in zo’n klein lijfje en wat was ze een geweldig moedertje. Een verslaving wordt dat, die kleine wezentjes zien opgroeien en hun karaktertjes ontdekken.

Nu ik met pensioen ben wilde ik ook weer graag een Herder. Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik een fokker die  Oud Duitse Herders fokte. De vonk sloeg weer over. Zij vertelde mij dat ze net een teefje had laten dekken. Toen ik de moederhond zag was ik totaal verkocht.  Een schoonheid met een zwart masker, ik kon geen nee zeggen en nu loopt er dan een derde hond rond van nu 11 maanden. Een puber maar weer heerlijk om haar te zien spelen en ontdekken in het bos. Weer samen trainen en leren. Ik hoop ook met haar een nest te krijgen, wellicht met een vader CP.

Ik wil me graag inzetten om de CP weer gezond te maken, een Herder met werklust die het verdiend om aandacht te krijgen. Daarvoor zet ik mij graag in als penningmeester en hopelijk als Sanouk oud genoeg is ook als fokker.

Wanneer er interesse is in onze vacature als voorzitter graag een mail sturen voor 25 november 2018 met uw motivatie naar onze secretaris.